Ús del reconeixement de patrons per part de Google

Ús del reconeixement de patrons per part de Google per entendre les imatges

Els ordinadors no poden "veure" les fotos i els vídeos de la mateixa manera que les persones. Quan mireu una foto, és possible que vegeu la vostra millor amiga davant de casa seva. Des del punt de vista d'un ordinador, aquesta mateixa imatge només és un conjunt de dades que pot interpretar com a formes i informació sobre els valors de color. Tot i que un ordinador no reacciona igual que les persones quan veuen una foto, es pot educar perquè reconegui determinats patrons de color i de formes. Per exemple, es pot educar un ordinador perquè reconegui els patrons comuns de les formes i dels colors que donen forma a una imatge digital d'una cara. Aquest procés es coneix com a "detecció facial" i és la tecnologia que ajuda Google a protegir la privadesa en serveis com ara Street View, en què els ordinadors proven de detectar i després emboiren les cares de qualsevol persona que pogués ser al carrer quan passava el cotxe de Street View. També ajuda serveis com ara Fotos de Google+ a suggerir que etiqueteu una foto o un vídeo perquè sembla que pot haver-hi una cara present. La detecció facial no us informa de qui és la cara, però pot ajudar a trobar cares a les vostres fotos.

Si avancem en aquest terreny, la mateixa tecnologia de reconeixement de patrons que possibilita la detecció facial pot ajudar un ordinador a entendre característiques de la cara que ha detectat. Per exemple, hi poden haver determinats patrons que suggereixin que una cara té barba o porta ulleres, o que té atributs com aquests. La informació d'aquest tipus es pot utilitzar per ajudar en funcions com ara la reducció d'ulls vermells o us pot permetre animar un Hangout col·locant un bigoti o un monocle en la part correcta de la cara.

Més enllà de la tecnologia de detecció facial, Google també fa servir el reconeixement facial en certes funcions. El reconeixement facial, com indica el seu nom, pot ajudar un ordinador a comparar cares conegudes amb una cara nova i veure si hi ha una coincidència probable o una semblança. Per exemple, el reconeixement facial ajuda els usuaris de la funció Reconeix-me a veure suggeriments de persones que potser volen etiquetar en una foto o en un vídeo que han penjat i volen compartir. Si voleu obtenir més informació sobre Reconeix-me, aneu al Centre d'ajuda de Google+.

Funcionament de Cerca per veu

Cerca per veu us permet proporcionar una consulta de veu a una aplicació client de cerca de Google en un dispositiu en comptes d'escriure-la. Fa servir el reconeixement de patrons per transcriure les paraules que escolta. En enviar una consulta de veu a Cerca per veu, n'emmagatzemem l'idioma, el país, l'emissió oral i la suposició feta pel nostre sistema d'allò que s'ha dit. Les dades d'àudio desades no contenen l'identificador del vostre compte de Google, tret que seleccioneu que les incloguem. Tampoc no s'envien les emissions orals a Google tret que hàgiu indicat la intenció de fer servir la funció Cerca per veu (per exemple, si premeu la icona de micròfon a la barra de cerca ràpida o al teclat virtual o si dieu "Google" quan la barra de cerca ràpida indica que la funció Cerca per veu està disponible). Les emissions orals s'envien als servidors de Google per reconèixer el que heu dit. A més, les conservem per millorar els nostres serveis, inclòs ensenyar el sistema a reconèixer millor la consulta de cerca correcta.