Tipus de dades d'ubicació que Google utilitza

Es poden utilitzar diferents tipus d'informació d'ubicació a diversos productes de Google.

La informació d'ubicació implícita són dades que en realitat no ens informen d'on es troba el vostre dispositiu però que ens permeten deduir que esteu interessat en el lloc o que potser sou en aquesta ubicació. Un exemple d'informació d'ubicació implícita pot ser que escrigueu una consulta de cerca d'un lloc concret. Hi ha diverses maneres d'utilitzar aquesta informació d'ubicació implícita. Per exemple, si escriviu "Torre Eiffel", deduïm que voleu veure informació de llocs a prop de París i llavors podem fer servir aquesta deducció per proporcionar-vos recomanacions sobre llocs locals.

La informació de trànsit a Internet, com ara les adreces IP, se sol assignar en blocs basats en el país, de manera que almenys es pot fer servir per identificar el país del dispositiu i, per tant, per proporcionar-vos l'idioma i la configuració regional correctes a les consultes de cerca, entre d'altres. Aquesta informació s'envia com una part normal del trànsit a Internet.

Alguns productes, com ara la navegació detallada de Google Maps per a mòbils, fan servir informació d'ubicació més precisa. Normalment, per a aquests productes, cal que activeu manualment els serveis d'ubicació basats en el dispositiu, que són serveis que utilitzen informació com ara els senyals GPS, els sensors del dispositiu, els punts d'accés Wi-Fi i els identificadors de torres de telefonia mòbil. Al seu torn, aquesta informació es pot fer servir per trobar o per calcular la ubicació exacta. Posteriorment, podeu optar per desactivar els serveis d'ubicació basats en el dispositiu. És possible que alguns dispositius o algunes aplicacions també us ofereixin més opcions de control de la ubicació per a aquests serveis d'ubicació basats en el dispositiu. Per exemple, en alguns productes, podeu decidir si voleu desar aquestes ubicacions al producte o a l'historial del compte.